AVG Middagseminar 22 november 2018, Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe privacy wetgeving (AVG) voor de inhuur van personeel?

Alles wat u moet weten om uw inhuurproces AVG compliant in te richten.
Met de privacy experts van Pellicaan Advocaten, AevesBenefit, Nétive VMS en Staffing MS.
Bijdrage van Norea specialist en Register IT auditor Ed Ridderbeekx over de stand van zaken rondom AVG certificering.

AVG Seminar Locatie

Op 25 mei 2018 heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de Privacy Wetgeving vervangen. Ook gegevens van uw tijdelijk personeel vallen onder deze nieuwe wetgeving. En die gegevens liggen werkelijk overal! In de email of in Outlook, op het netwerk, op lokale schijven en usb-sticks… Wat moet u doen? Wat kunt u verwachten van een broker of MSP? Wie is verantwoordelijk? Wat zijn de risico’s? En als u het voorelkaar heeft, kunt u dan gecertificeerd worden? Onder voorzitterschap van Joanne Littooij zullen de aanwezige deelnemers en experts maximaal tot interactie komen.

Na afloop van dit middagseminar:

-bent u op de hoogte van de wijzigingen in de wet en wat de wetgever hiermee bedoelt

-heeft u een stappenplan hoe u uw inhuurproces aanpast op de AVG

-heeft u inzicht in de wijze waarop de Autoriteit Persoonsgegevens de handhaving aanpakt

-weet u wat AVG certificering inhoudt en oplevert

-bent u uitgenodigd voor een borrel na afloop (met Neerlands beste bitterbal).

Locatie:

Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89, Driebergen

Voor wie?

Organisaties die voor meer dan EUR 2 miljoen extern personeel inhuren per jaar. Meer specifiek van deze organisaties de volgende functionarissen:

-Directies

-Privacy Officers

-Verantwoordelijken of seniors in HR, Recruitment, Inkoop en Legal

-Inhurende managers

Programma

13.00 uur      Inloop

13.30 uur         Ontvangst & Opening door Joanne Littooij

13.40 uur      Algemene Verordening Gegevensbescherming: waarom, en wat betekent dit voor het  inhuren van tijdelijk personeel door Pellicaan Advocaten mr Xander Albers

14.40 uur        Overzicht stand van zaken AVG certificeringen. Hoe AVG compliance uw organisatie positief kan onderscheiden binnen uw sector. Ed Ridderbeekx, Register IT auditor & Privacy Specialist

15.15 uur         Pauze

15.30 uur        Impact AVG op inkoopbeleid en uitvoering. AevesBenefit

Mr. Dieuwertje Koesen, sr Aanbestedingsjurist

16.00 uur        Borging AVG in een Vendor Management Systeem. Nétive

Chris Neddermeijer

16.20 uur        Een AVG compliant inhuurproces: wat mag u verwachten van een MSP? Staffing MS

Paul Oldenburg

16.45 uur        Paneldiscussie

17.00 uur        Verzorgde borrel tot 18.00 uur

Organiserende bedrijven:

Staffing Management Services is de grootste onafhankelijke managed service provider in Nederland: de professionele dienstverlener die voor haar klanten in bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs het complete inhuurproces van flexibele arbeid organiseert, regisseert, faciliteert en uitvoert. Het kantoor is gevestigd in Rotterdam.

AevesBenefit is specialist in Executive Search, Interim Management en Consultancy en uitgegroeid tot de grootste detacheerder op het gebied van Inkoop en Logistiek. De werkwijze van Aeves is mensgericht, adequaat en gebaseerd op een duidelijke plan van aanpak. Aeves is sterk vertegenwoordigd in de publieke sector en is gevestigd in Bussum.

Nétive is de enige volledig onafhankelijke VMS (Vendor Management Systeem) aanbieder in Nederland. De organisatie richt zich op het maken van software om alle facetten van het werven, selecteren, contracteren en beheren van vaste en tijdelijke medewerkers te ondersteunen. Van behoeftestelling tot en met facturering. Het VMS van Nétive is ontwikkeld op de nieuwste en beste cloud-technologie van Salesforce. Het kantoor is gevestigd in Rijswijk.

Pellicaan Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht met als belangrijkste aandachtsgebieden ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Pellicaan Advocaten werkt regelmatig samen met Mazars en is op dezelfde locaties gehuisvest. Naast kennis van het recht waar onze cliënten (ondernemingen, not for profit organisaties en dga’s) mee geconfronteerd worden, hebben wij ook specifieke kennis van diverse deelgebieden (zoals privacy). Ons doel is zaken helder te hebben en een oplossing te kunnen bieden, voordat een geschil kan ontstaan. Ook als dat geschil wel ontstaat, staan we uiteraard voor u klaar.

Ed Ridderbeekx (Msc, RE, CISA, CIPP/E) is zelfstandig gevestigd Register IT-auditor en privacy professional. Hij begeleidt organisaties op het gebied van assurance-, certificerings- en auditvraagstukken rondom de beheersing van IT en privacy. Hij is lead-auditor ISO 27001 voor een certificerende instelling. Ed is lid van de Kennisgroep Privacy van NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors, en is in die hoedanigheid een van de penvoerders geweest bij de samenstelling van het Privacy Control Framework (PCF).

Aanmelden voor deze seminar kan via deze link: Sales | Staffing MS

 • Onderwerp

  Een half jaar AVG en de gevolgen voor inhuur van personeel

 • Organisatie

  Staffing MS

 • Datum

  22-11-2018

 • Tijd

  13:00 uur – 18:00 uur

 • Locatie

  Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen