Terugblik: Hiring Insights Event ‘Compliant inhuren in 2020’!

Op 1 oktober en op 28 november organiseerde Staffing Management Services i.s.m. Headfirst, Nétive VMS, Pellicaan advocaten en Mazars een middag rondom een paar belangrijke compliancy thema’s.

Nétive VMS op Hiring Insights Event

Verslag van het evenement

Aanvankelijk was er één middag gepland op 1 oktober, echter daarna bleek al snel dat dit niet voldoende was om aan alle animo tegemoet te komen. Op Buitenplaats Sparrendaal (1 okt) en Slot Zeist (28 nov) werden de 2 middagen dan ook goed bezocht. Niet voor niets, het thema; Compliant inhuren in 2020 is actueel!

Het programma van beide middagen was bijna identiek, dit kon omdat bezoekers van de eerste keer vaak hun collega’s of relaties geadviseerd hadden om op 28 november te gaan.

Jasper, arbeidsjurist bij Pellicaan advocaten en Casper van Mazars trapten de middag af met inzichten rondom de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), welke per 1 januari 2020 ingevoerd wordt. Er was veel interactie met het publiek want voor bijna alle aanwezigen was dit dè reden om naar dit middagseminar te komen. Deze wet heeft tenslotte flinke impact op alle typen arbeidsovereenkomsten.

Daarna nam Elif, tevens jurist in oa Contractrecht en Privacy bij Pellicaan, ons mee in de ontwikkelingen na de invoering van de AVG, de laatste stand van zaken en voorbeelden van handhaving.

Nétive collega Chris Neddermeijer, o.a. verantwoordelijk voor Product Strategie bij ons, liet de gasten vervolgens zien hoe dit soort wetten en regels geborgd kunnen worden in een VMS. En aan het einde van de middag maakte Paul Oldenburg, mede organisator van de event en gastheer namens Staffing Management Services, een wrap up van de middag waarin hij de belangrijkste lessen herhaalde, vertelde over een toe te passen stappenplan en alle gasten na liet denken over de vraag; Hoe compliant is mijn organisatie nu eigenlijk en wat kunnen we morgen anders gaan doen?

De middag werd, zoals altijd, afgesloten met een goede borrel en een lekker hapje.

Meer weten over dit soort inhoudelijke events? We zijn van plan er in 2020 weer een aantal op de kalender te zetten, u vindt deze t.z.t. op onze website terug en natuurlijk zullen we aankondigingen doen in onze nieuwsbrief.