Sinds 18 april 2016 valt het inkopen van diensten rondom arbeidsbemiddeling niet meer onder het verlichte regime voor 2B diensten. Dat wil zeggen dat voor het inhuren van personeel (boven de drempelbedragen) de volledige Europese procedure moet worden gevolgd. Op 11 april zullen we in De Landgoederij te Bunnik aandacht besteden aan het Dynamisch Aankoopsysteem (DAS). Tijdens dit seminar wordt er aandachtig gekeken naar het gebruik en de juridische kaders van een DAS en worden de eerste praktische ervaringen van gebruikers van een DAS gedeeld.

Organiserende Bedrijven


Staffing Management Services is de grootste onafhankelijke managed service provider in Nederland: de professionele dienstverlener die voor haar klanten in bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs het complete inhuurproces van flexibele arbeid organiseert, regisseert, faciliteert en uitvoert. Het kantoor is gevestigd in Rotterdam.


Van Benthem Keulen Advocaten (VBK) is een toegankelijk topkantoor met 80 juridische professionals in advocatuur en notariaat. VBK is een full-service kantoor en richt zich op grote en middelgrote ondernemingen. Daarnaast is VBK sterk vertegenwoordigd in gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Het kantoor is gevestigd in Utrecht.


Aeves is specialist in Executive Search, Interim Management en Consultancy en uitgegroeid tot de grootste detacheerder op het gebied van Inkoop en Logistiek. De werkwijze van Aeves is mensgericht, adequaat en gebaseerd op een duidelijke plan van aanpak. Aeves is sterk vertegenwoordigd in de publieke sector en is gevestigd in Bussum.


Netive is de enige volledig onafhankelijke VMS (Vendor Management Systeem) aanbieder in Nederland. De organisatie richt zich op het maken van software om alle facetten van het werven, selecteren, contracteren en beheren van vaste en tijdelijke medewerkers te ondersteunen. Van behoeftestelling tot en met facturering. Het VMS van Netive is ontwikkeld op de nieuwste en beste cloudtechnologie van Salesforce. Het kantoor is gevestigd in Rijswijk.