Nétive seminar over de vele risico’s van het in- en uitlenen van personeel en het uitbesteden van werk

Op 24 september 2015 organiseerde Nétive VMS B.V. in samenwerking met de BDO Adviesgroep Loon- & Premieheffing een seminar over de vele risico’s van het in- en uitlenen van personeel en het uitbesteden van werk. Maar ook de mogelijkheden die Nétive biedt de risico’s te vermijden of te beperken.

Er was veel ruimte voor onderlinge discussie: het werd snel duidelijk dat er een groot verschil is tussen theorie en praktijk en dat er nog een hoop werk aan de winkel is.

Met de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) is het in- en uitlenen van personeel niet alleen weer actueel maar ook nóg risicovoller geworden. Deze wet is ingegaan op 1 juli 2015. Daarnaast zal de Verklaring arbeidsrelaties (VAR) op 1 januari 2016 zeer waarschijnlijk verdwijnen en zal de zekerheid voor opdrachtgevers – dat zij geen inhoudingen en afdrachten hoeven te verrichten als ze met zzp-ers werken – fors verminderen. Wie op basis van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst opdrachten afsluit kan voorkomen dat hij geconfronteerd wordt met naheffingen van de Belastingdienst. Uiteraard kan het Nétive systeem de modelovereenkomsten voor u genereren!

Ook was de branche-organisatie van onafhankelijke inhuur-intermediairs en brokers (Bovib) aanwezig om haar visie op de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) te geven. Waakzaamheid door inleners is geboden: deze wet kan mogelijkerwijs snel worden ingevoerd, maar zal een nauwelijks werkbare situatie creëren voor vormen van inzet van zelfstandige professionals.

Als Netive volgen wij de actualiteit op de voet en zullen wij blijvend inspelen op de nieuwe wensen van de markt en de eisen van de wet. 

Wij danken iedereen die deze dag aanwezig was en de eigen ervaring – onderling en met ons – wilde delen!

Sfeerimpressie