een compliant inhuren met Nétive VMS

Compliant inhuren

Een compliant inhuurproces is van groot belang. Het niet of onvoldoende voldoen aan wet-en regelgeving zorgt helaas voor meerdere risico’s. Organisaties kunnen met onverwachte kosten worden geconfronteerd of – minstens net zo riskant – reputatieschade lijden.

Een zorgvuldige focus op die compliance is vooral zo belangrijk omdat er veel meer bij komt kijken dan voorheen. De inzet van flexibel personeel brengt tegenwoordig eenvoudigweg veel verplichtingen met zich mee. Deze verplichtingen komen van buitenaf (door wet- en regelgeving), maar ook van de interne organisatie, die een bepaalde werkwijze wenst. Denk bijvoorbeeld aan de procuratie structuur, waarin wordt vastgelegd wie binnen de organisatie op specifieke momenten tekenbevoegd is.

Het doel van het inrichten van een compliant proces is eenvoudig: U creëert een omgeving waar u er blind op kunt vertrouwen dat alles verloopt volgens de wet- en regelgeving én volgens de regels die uw eigen organisatie rondom compliance nastreeft. Zo worden alle twijfels weggenomen: De organisatie waarborgt integriteit in het inhuurproces en dat geeft vertrouwen. Hoe zo’n situatie wordt bereikt? Daarover gaan de volgende hoofdstukken. In dit whitepaper laten we concreet zien hoe u zorgt voor compliance rond-om inhuur in de eigen organisatie. 

Kijk en lees ook https://www.netive.nl/succesverhalen/bnp-paribas-fortis/