Nétive: Sterke positie op internationale markt

Rijswijk, 30 juni 2015 – Op 21 en 22 april 2015 organiseerde het toonaangevende onderzoeksinstituut Staffing Industry Analysts het CWS Summit event. Het CWS Summit was speciaal gericht op strategisch inkopers van flexibele arbeid of human resources professionals en werd bezocht door meer dan 300 topmanagers van organisaties uit 16 landen. Nétive sponsorde het CWS Summit en droeg ook inhoudelijk bij aan het evenement.

Daarnaast presenteerde Staffing Industry Analysts onlangs de resultaten van hun wereldwijde onderzoek in het VMS Service Differentiators Report 2015. De belangrijkste algemene uitkomsten willen we u niet onthouden, evenals de betekenis van deze uitkomsten voor Nétive door de ogen van Chris Neddermeijer, mede-oprichter en productarchitect van Nétive.

Algemene tendens

Ontwikkelaars van VMS software laten een dynamische technologische groei zien. In een markt waar opdrachtgevers veeleisender worden, sluiten de softwareleveranciers hierop aan door het vertalen van deze toenemende eisen naar ontwikkeling en innovatie van het product.

De huidige trends die in de internationale markt worden waargenomen zijn onder andere globale expansie, mobiliteit, total talent management, Statement of Work en data analytics.

Ontwikkelingen Nétive

Binnen deze storm van ontwikkelingen op internationaal niveau en door grote internationale spelers is de positie van Nétive op zijn minst opvallend te noemen. Wij vroegen Chris Neddermeijer, mede-oprichter van Nétive en binnen Nétive eindverantwoordelijk voor de productstrategie, naar zijn visie op de gepubliceerde resultaten in het algemeen en de positie van Nétive in het bijzonder.

“Vanzelfsprekend volgen wij de ontwikkelingen in onze markt op de voet en proberen wij hierop aan te sluiten of zelfs voorop te lopen. De eerder genoemde trends zijn ook door Nétive onderkend en wij zijn nu al in staat om met ons product te voorzien in de toekomstige behoefte van onze opdrachtgevers, zowel in binnen- als in buitenland”, aldus Neddermeijer. ”Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de volledige integratie in ons pakket van werving van vast personeel als onderdeel van total talent management en aan het voorlopen op het gebied Data Analytics. Een andere noviteit volgens het rapport van  Staffing Industry Analysts is het integreren van een ZZP-marktplaats in een VMS. Deze integrale oplossing bieden wij al jaren. Verder zijn we momenteel onze software aan het uitbreiden met ondersteuning voor loopbaanbegeleiding ( mobiliteit). Ook ‘Statement of Work’ staat prominent op onze roadmap.” De mate van innovatie door Nétive wordt door Staffing Industry Analysts duidelijk erkend: “Nétive bevindt zich, samen met slechts twee andere partijen, in het onderzoek in het kwadrant waar de grootste innovaties qua marktverandering en impact op management van contingent workforce worden gezien”.

Positie Nétive

En over de betekenis van de uitkomst van het rapport voor Nétive: “Trots zijn wij als Nétive op de erkenning van ons VMS in het rapport: vergeleken met mondiale spelers in de markt van VMS bekleden wij de 5e positie voor wat betreft de onderzochte functionaliteit, het gebruiksgemak en flexibiliteit binnen de categorie ‘Algemeen’. En voor het ondersteunen van een Global Program staan wij zelfs – als van origine puur Nederlandse speler – op de 4e plaats. Posities waar we enorm trots op zijn” besluit Neddermeijer, “en een erkenning van onze niet aflatende investering in de functionaliteit, het gebruiksgemak en instelbaarheid van ons pakket. Wij blijven natuurlijk streven naar een mondiale eerste plaats (een positie die we in Nederland al geruime tijd bekleden) en gezien onze keuze voor en samenwerking met Salesforce is dit zeker geen onrealistisch doel.”

Over Nétive

Nétive heeft sinds de start in 2003 meer dan 140 succesvolle implementaties bij opdrachtgevers gerealiseerd. De organisatie bestaat uit 22 medewerkers en richt zich op het maken van software om alle facetten van het werven, selecteren, contracteren en beheren van vaste en tijdelijke medewerkers te ondersteunen. Van behoeftestelling tot en met facturering. De laatste jaren is de dienstverlening rondom de werving en selectie van vast personeel verder uitgebreid in onze oplossing, waardoor nieuwe geïntegreerde samenwerkingsvormen tussen inkoop en recruitment mogelijk worden gemaakt bij onze partners en opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Neem voor vragen contact op met Nétive of rechtstreeks met Chris Neddermeijer, 06-2220 3857