Terugkijken, vooruitkijken, trots zijn!

Beste goede relatie van Nétive,

In januari wil ik altijd met u terugkijken op ’t afgelopen jaar en met een frisse blik vooruitkijken naar 2020. Laat ik starten met terugkijken. Een jaar waarin we weer zijn gegroeid, als bedrijf, als team en met onze relaties. Allereerst de hoogtepunten van 2019:

 1. Een geheel verbouwd pand aan de Patrijsweg 102. We zijn van 500m2 naar 1200 m2 gegroeid. En het is zo plezierig om in ons nieuwe pand te werken. Ik ben enorm trots op het feit dat we dit hebben kunnen realiseren. Uiteraard bent u ook in 2020 altijd welkom om een heerlijke kop koffie of thee bij ons te komen drinken! De deur staat ook open als u even bij ons wilt aanlanden en werken tussen uw afspraken door, doe dat dus gerust, dat vinden we erg leuk.
 2. Onze officieuze start in Engeland met ons nieuwe kantoor in Londen. Een jaar lang op ontdekkingstocht. Het pionieren en leren was geweldig om te doen. Het heeft tot nu toe ook al 2 nieuwe klanten opgeleverd en 2 nieuwe lokale collega’s (die op 2 januari gestart zijn) en het plan om in 2020 door te groeien in Engeland.
 3. Dat de eerste gasten om 10:00 uur al voor de deur stonden tijdens ons Openingsfestival op 26 september jl. was geweldig. Dit keer hadden wij gekozen om de makers in ons team zelf hun eigen product te laten presenteren. De reacties waren overweldigend. Dit concept gaan we zeker herhalen.
 4. VISMA / RAET en Nétive VMS hebben een partnership met elkaar gesloten. Dit houdt in dat Nétive VMS en HR Core straks aan elkaar gekoppeld zijn. Organisaties die gebruik maken van de software van RAET kunnen nu ook gebruik maken van de software van Nétive. Data tussen de systemen wordt uitgewisseld en men kan met 1 account gebruik maken van beide systemen. Een samenwerking waar nog meer ambitie in zit.
 5. In co-creatie met een aantal bestaande klanten is onze Statement of Work, De ‘Worker Tracker’ applicatie, ontwikkeld. Meer nieuws over deze ontwikkeling volgt in 2020.
 6. En dan 2019 in wat getallen:
 • 8 nieuwe klanten mogen verwelkomen
 • 10 nieuwe collega’s aan boord
 • 2 nieuwe collega’s in Londen
 • 3492 service aanvragen afgehandeld
 • Dagelijks zijn er meer dan 28.000 mensen aan het werk via onze applicatie
 • Voor het 3e jaar op rij 20% omzetstijging
 • Verlenging van ons ISO 27001 certificaat
 • Nétive VMS is in 2019 een Great Place to Work geworden
 1. Verdere professionaliseren en uitbreiding van onze VMS applicatie:
 • Lancering van onze mobiele Nétive App
 • De verdere integratie van onze Recruitment vast module
 • Multi-currency ondersteuning in het VMS
 • AVG uitbreidingen in het VMS
 1. Onze eerste stappen wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen: duurzamer inkopen, de buurt opruimen met collega’s door ‘plogging’, een Kerstactie voor de Voedselbank en een nieuwe vorm van lunchen verzorgt door collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat ik u, naast dit alles, niet wil onthouden: op 10 december hebben wij van Staffing Industry Analysts het VMS Landscape Report & differentiators rapport ontvangen. Ik wil u graag meenemen naar een aantal hoogtepunten die in dit rapport staan:

 • Van de 26 VMS spelers die wereldwijd actief zijn, zijn er maar 6 pure players (dus niet gelieerd aan een uitzendbureau / HR partner of aan een ERP systeem). Nétive VMS behoort tot 1 van deze 6 spelers.
 • Nétive behoort tot de topspelers op het gebied van security. Samen met een Amerikaanse collega-VMS staat Nétive bovenaan op het gebied van security met ons ISO 27001 certificaat en de AVG-compliance.
 • Nétive heeft ten opzichte van al haar concurrenten de meeste programma’s binnen de overheid.
 • Op het gebied van leveranciersmanagement, tijdregistratie en facturatie staat Nétive VMS ook weer bovenaan.
 • Op het gebied van Reporting en Analytics is Nétive de nummer 1 VMS

Al met al kijken we meer dan tevreden, trots en blij terug op een goed 2019! Wat kan het nieuwe jaar wat voor ons ligt dan nog allemaal brengen? Ik vertel u nog graag kort wat onze ambities zijn.

We zullen natuurlijk blijven inhaken op de actualiteit om de wet- en regelgeving secuur en up-to-date te blijven ondersteunen in de applicatie.

Er komt weer veel nieuwe wet- en regelgeving aan, onder meer de WAB, de nieuwe ZZP-regelgeving, het aanmelden van buitenlandse werknemers in Nederland, de IR35 en de Brexit in Engeland, en meer van dit soort zaken zullen bij ons in 2020 zeer actuele onderwerpen zijn.

Verder lanceren we in 2020 onze Statement of Work, De ‘Worker Tracker’ Applicatie. Wij hebben deze applicatie ontwikkeld zodat iedere organisatie al zijn werknemers op elke locatie ter wereld kan traceren. Bij meer dan de helft van de ondernemingen kan dit nu nog niet. Dit probleem kan u blootstellen aan buitensporige uitgaven, nalevingsrisico’s en meer. Met onze ‘Worker Tracker’ applicatie is er nu een manier om niet-werknemers die in speciale categorieën zoals bijvoorbeeld via onderaanneming vallen, buiten het normale inhuurproces naadloos te volgen.

Heeft uw organisatie hier ook mee te maken? Verminder het risico en voeg waarde toe aan uw organisatie door deze, vaak over het hoofd geziene, categorieën werknemers in uw totale programma op te nemen.

Vanuit Nederland zullen we het eerste kwartaal/half jaar onze nieuwe collega’s in Engeland intensief inwerken en meenemen in the Netive way of working zodat zij daar straks de markt daar goed kunnen veroveren met onze jarenlange ervaring en gedachtegoed.

Omdat we dit jaar geen verhuizing naar en grootse opening van ons nieuwe kantoor hebben is er alle ruimte en tijd om ons te richten op waar we goed in zijn: zorgen dat u als onze relatie tevreden bent en goed met ons kan samenwerken! En natuurlijk willen we nog meer mooie relaties bouwen om de inhuurmarkt nog volwassener te maken!

Heel graag tot ziens in 2020!

Patrick Tiessen
Algemeen directeur Nétive

Patrick Tiessen (CEO Netive VMS)