Verslag van een succesvolle online SAB meeting

Dinsdag 7 april organiseerde Nétive de inmiddels 3e SAB bijeenkomst. Het was een bijzondere editie, want we mochten ‘onze’ functioneel beheerders ditmaal online ontvangen. Een enkel technisch probleempje en helaas geen gezellige borrel achteraf, maar we mogen spreken van een succesvolle bijeenkomst met wederom meer (18) deelnemers.

Nétive heeft een eenvoudige organisatiestructuur en duidelijke werkprocessen. Dit zijn belangrijke randvoorwaarden voor een hard groeiend (‘scale-up’) bedrijf. Minstens zo belangrijk daarbij zijn herkenbare en positieve kernwaarden die alle collega’s inspireren en klanten veel vertrouwen bieden.

In de huidige Corona crisis (vóór deze bijeenkomst, maar zeker ook sindsdien) hebben wij gemerkt hoe belangrijk onze kernwaarden zijn. Daarom wilden wij hiervoor graag aandacht hebben en de verbinding maken tijdens deze bijeenkomst. Vanuit ‘Kernwaarden bij Nétive. Juist nu!’ gaf Eric Noorlander de deelnemers een toelichting op onze kernwaarden en hoe Nétive probeert deze tot uitdrukking te brengen in de relatie en samenwerking.

de kernwaarden bij Nétive

Testen

De afgelopen jaren zet Nétive stevig in op het flexibeler, eenvoudiger en sneller kunnen configureren van Nétive VMS. Het continu ritme van 12 releases per jaar en de hoge mate van configureerbaarheid van de VMS zijn daarbij belangrijk, maar de beschikbaarheid van de ‘self-service app’ voor de consultants maakt tegenwoordig écht het verschil.

De self-service app is al vaker besproken en daarom wilden we dit keer aandacht schenken aan het groeiende belang van het samenspel tussen de SAB’er en onze consultants bij het configureren en (acceptatie)testen. Wie is verantwoordelijk voor welk deel van het testen en hoe werk je hierin nauw samen om het optimale resultaat te behalen? Daniëlle Spaans nam de deelnemers mee in het belang van testen met gebruik van onder andere het V-model, workflow tekeningen en testscrips.

User experience

Het laatste deel van de bijeenkomst was in handen van Matthijs Theelen (product owner) en Sander Sijbrandij (developer) die inzicht gaven in onze Development Roadmap en de functionaliteitsgebieden waarbinnen de ontwikkeling plaatsvindt. Naast de toelichting op de versnelde ontwikkeling van Statement-of-Work functionaliteit in 2020, nam Matthijs de deelnemers ook mee in hoe en waarom design thinking steeds belangrijker wordt in de productontwikkeling van Nétive VMS.

Tot slot werd iedereen getrakteerd op een ‘live’ demo van Sander over de verbeteringen die Nétive dit jaar doorvoert in de User experience. Op zijn verzoek aan aanwezige SAB’ers, om de bèta versie van Systeeminstellingen in Lightning view te testen, werd direct positief gereageerd. Gezien de reacties en vragen die binnenkwamen (tijdens en achteraf) concluderen wij dat dit kijkje ‘achter de schermen’ erg gewaardeerd werd.

Conclusie

Wij vonden het belangrijk en waardevol om in deze tijd de SAB bijeenkomst door te kunnen laten gaan. En we hebben echt de indruk dat het gelukt is om online de verbinding te maken met alle deelnemers. Dank daarvoor en dank voor ieders actieve deelname!

Mocht u vragen of ideeën hebben naar aanleiding van dit verslag, neemt u dan gerust contact op met de Support desk of uw account-/partnermanager.