AVG – GDPR

  AVG staat voor “Algemene Verordening Gegevensbescherming” en is een relatief nieuwe verordening in de EU (Europese Unie) die in werking trad op 25 mei 2018. AVG is een uitgebreide en gecompliceerde verordening die is ontworpen om gegevens en de persoonlijke privacy van EU-burgers en -ingezetenen te beschermen.

  Nétive in omgang met AVG wetHet is in de eerste plaats bedoeld om burgers en ingezetenen controle te geven over hun persoonsgegevens, ongeacht waar ter wereld zij zich bevinden of waar die gegevens worden opgeslagen. Organisaties die zich niet aan AVG houden, krijgen hoge boetes opgelegd.

  Concreet voldoet ons VMS-platform aan de vereisten van de AVG, zoals het recht om te worden vergeten en het vastleggen van verwerkingsdoelstellingen bij het bewaren van gegevens.

  Voldoet het eigen inhuurprogramma aan de AVG? Voldoet de MSP aan de AVG? Als er geen gebruik gemaakt wordt van een VMS om alle flex medewerkers te beheren, dan is het mogelijk dat dit niet het geval is. Zonder geautomatiseerde en controleerbare oplossing is het moeilijk om hier zeker van te zijn: de kans op non-compliance is erg groot.

  Organisaties worden daardoor blootgesteld aan grote financiële risico’s.

  Met behulp van ons VMS kunnen de risico’s worden geminimaliseerd, kan er AVG compliance aangetoond worden en is er informatie beschikbaar in geval van non-compliance.