Netive VMS release april 2020

Release Nétive VMS april 2019

De release van april 2019 is vanaf maandag 15 april beschikbaar in de acceptatie-omgeving en wordt vanaf maandag 22 april geüpdatet naar de productieomgeving.

Netive VMS logo en salesforce logo

Twee-factorauthenticatie beschikbaar voor multi-tenant omgevingen

Vanaf deze release ondersteunt Nétive VMS tweefactorauthenticatie voor alle klantgebruikers. We maken hierbij gebruik van deze extra veiligheidslaag van ons Salesforce platform. Omdat gebruikers met tweefactorauthenticatie veiliger inloggen, is het risico op lekken van (persoons)gegevens binnen het kader van de AVG aanmerkelijk kleiner geworden.

Deze oplossing is geschikt voor zowel single als multi-tenant omgevingen. Per klant in een omgeving is tweefactorauthenticatie in te schakelen. Kies je voor dit hogere beveiligingsniveau, dan loggen klantgebruikers voortaan in met gebruikersnaam, wachtwoord en moeten zijn via een smartphone bij iedere inlogpoging via een app toestemming geven. De vraag om toestemming komt automatisch op uw smartphone, je hoeft niet zelf deze app te starten.

Als alternatief kan ook gekozen worden voor een gebruikersnaam, wachtwoord en losse code. Nadat tweefactorauthenticatie ingeschakeld is, kunnen klantgebruikers, door middel van een wizard, zelf eenvoudig hun smartphone koppelen aan het eigen gebruikersaccount en kiezen hoe ze deze code willen ontvangen.

Applicatiebeheerders (sab’er) kunnen gebruikers weer loskoppelen van een smartphone. Dit is bijvoorbeeld nodig als iemand zijn smartphone vergeten is of een nieuwe smartphone wil koppelen. Na het loskoppelen van het oude apparaat, kan de klantgebruiker zelf weer een ander apparaat koppelen.

Overigens is tweefactorauthenticatie niet de enige manier om veiliger in te loggen. We ondersteunen ook Single Sign-On, waarmee je via je bedrijfsnetwerk inlogt op onze applicatie. Als je bedrijfsnetwerk ook tweefactorauthenticatie ondersteunt, profiteer je daar dus automatisch van mee!

Heb je interesse in deze veilige manieren om in te loggen, neem dan contact op met je Customer Success Consultant.

Netive service desk

Support

Vragen? Neem contact op met onze servicedesk door vragen te registreren in Hello! Nétive. Klik op de knop hieronder en log in om een serviceaanvraag te loggen.

Wij helpen graag!