Netive VMS release april 2020

Release Nétive VMS april 2020

De release van maart zal vanaf maandag 6 april beschikbaar zijn in de acceptatie-omgeving en zal vanaf dinsdag 14 april worden geüpdatet naar de productie-omgeving. Meer informatie kunt u vinden in de release notes in Hello! Nétive.

Netive VMS logo en salesforce logo

Nétive VMS in het Duits

Vlinder, Butterfly, Papillon….SCHMETTERLING…? Vanaf nu ondersteunen we ook de taal Duits in onze applicatie. Nederlands, Engels en Frans waren al vertegenwoordigd in de applicatie, maar na een configuratiewijziging kan je ook je Duitstalige contactpersonen aanspreken in de eigen taal. Ook al spreek je zelf geen woord Duits trouwens. Via je Netive accountmanager kan je Duits laten “installieren”, jawohl!

Netive VMS Duitstalig

Hiring Manager App

Op het moment van de 4.0 release, rollen we ook een update uit voor de mobiele app die ervoor zorgt dat deze goed werkt met de laatste wijzigingen omtrent de eenheden (bijvoorbeeld college-uren).
Nadat we de 4.0 VMS release hebben uitgerold kan de oude versie van de app niet meer gebruikt worden, deze wordt dan ook geblokkeerd. Als de gebruiker nog met de oude versie van de app werkt verschijnt er een melding van in de app zodat deze ge-update kan worden.
De update van de app kan gedownload worden via de App store en de Google Play store. Als de update is uitgevoerd kan de app weer gebruikt worden zoals voorheen.

Genderneutraliteit

In het kader van gender neutraliteit is het nu mogelijk om twee extra opties aan het geslacht veld toe te voegen. Het gaat daarbij om de optie ‘Anders’ en ‘Wil ik niet zeggen’. Deze worden dan naast ‘Man’ en ‘Vrouw’ bij het geslacht veld getoond als dat ingesteld staat op de ORG.

Om deze opties te kunnen gebruiken is een configuratiewijziging nodig. Wilt u hier gebruik van maken, neem dan contact op met uw contactpersoon binnen Nétive.

Uitbreiding VMS – Nieuwe eenheden

Vanaf deze release is het mogelijk om eigen (tarief) eenheden aan te maken voor o.a. tijdregistratie. Deze eenheden kunnen bijvoorbeeld geselecteerd worden in aanvragen of opdrachten en ze worden uiteraard meegenomen in urenstaten en facturen. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld een eenheid ‘lesuur’ te definieren van 50 minuten of dagdeel van 4,5 uur. Je geeft de duur van een eenheid aan in het aantal minuten. Het is tevens mogelijk om een eigen vertaling (per taal) voor een eenheid in te stellen.

De bestaande eenheden uren, dagdelen en dagen blijven standaard beschikbaar. Hieraan kunnen nieuwe eenheden toegevoegd worden, of bestaande eenheden kunnen uitgeschakeld worden.

De volgende onderdelen zijn in dit kader specifiek aangepast:
  • Mobiele App: Bij het aanmaken van een nieuwe aanvraag vanuit de mobiele app kunnen de nieuwe eenheden voor tijdsregistratie ook geselecteerd worden.
  • UBL Factuur: Om zelf gedefinieerde eenheden goed te kunnen verwerken in UBL facturen worden deze eenheden teruggerekend naar een basis eenheid die zelf te definiëren is. Op deze manier wordt in een UBL factuur bijvoorbeeld berekend dat een dagdeel vier uur vertegenwoordigd.
  • Webservices: Webservices waar eenheden worden gebruikt zijn aangepast zodat deze met de zelf gedefinieerde eenheden overweg kunnen.
Netive VMS eenheden