Succesverhaal Gemeente Arnhem

In dit succesverhaal van de Gemeente Arnhem en haar regionale bedrijfsvoeringsorganisatie ‘De Connectie’, vertelt Petra  Hermans-De Boer over hetgeen zij met haar team bereikt heeft met de inzet van Nétive VMS. Zij wilden via een aanbesteding een overeenkomst sluiten met een VMS leverancier om een professionaliseringsslag te maken in de inzet van extern flexibel personeel.

Wat was de doelstelling?

Er werd een maximale bijdrage van een inhuursysteem gevraagd om rechtmatigheid en doelmatigheid van externe inhuur te waarborgen. Verder was de wens om op een geautomatiseerde en uniforme manier de verschillende administratieve processen te laten verlopen. Kosten besparen en inzicht waren beide mooie bijvangst.

“Nu hebben we grip op inhuur, de bijbehorende kosten en het systeem draagt bij aan 100% rechtmatige inhuur!”

Hoe is dit gerealiseerd?

Na het contracteren van Nétive VMS is er een omgeving ingericht waarbinnen de  verschillende gemeentes konden worden geïmplementeerd. Eerst de gemeente Arnhem, en later zijn de gemeenten Rheden en Renkum toegevoegd.  Alle modules van aanvraag tot en met facturatie, rapportages en dashboards worden ingezet. Integratie met het HRIS Beaufort van Visma | Raet en Unit4 is hierbij mogelijk.

Het resultaat

De inhuurbalie van de gemeente Arnhem en De Connectie werkt nu met het VMS met een eigen look-and-feel. Er zijn diverse workflows opgenomen en er zijn autorisatiemomenten geïmplementeerd voor zowel de aanvragende manager als de inhuurbalie. Er wordt gebruik gemaakt van 2 factor authentication voor gegevensbeveiliging en Single Sign On wordt spoedig geïmplementeerd voor extra gebruiksgemak.

Er zijn twee medewerkers van de inhuurbalie en twee medewerkers van functioneel beheer benoemd en getraind als functioneel applicatiebeheerders van het VMS.

Het VMS is flexibel ingericht zodat gemeenten of organisaties die willen aansluiten bij De Connectie, toegelaten kunnen worden in de gehele dienstverlening van Nétive VMS.

Petra Hermans-De Boer over Nétive VMS

“Nétive heeft ons geweldig geholpen bij het professionaliseren van onze externe inhuur. Nu hebben we grip op inhuur, de bijbehorende kosten en het systeem draagt bij aan 100% rechtmatige inhuur!”

 • Klant

  Gemeente Arhem – De Connectie

 • Branche

  Decentrale overheid

 • Organisatie

  Inhuurdesk

 • Aantal werknemers

  4 inhuurdeskmedewerkers en ongeveer 150 managers

 • Processen

  Aanvraag t/m facturatie