Succesverhaal NS Nétive VMS

Het inhuurproces van NS met een centrale rol voor Nétive VMS

Nederlandse spoorwegen (NS) is een organisatie van meer dan 10000 mensen groot en werkt sinds 2010 samen met Nétive VMS. Evenals een groot aantal andere klanten van Nétive VMS, maakt NS gebruik van de integratietechniek van Nétive.

De software van Nétive VMS wordt voornamelijk ingezet voor het verzamelen van aanvragen voor extern personeel in de eigen organisatie en het verspreiden van deze inhuurwensen naar de voorkeursleveranciers. Kandidaten die worden aangeboden, worden ook via Nétive VMS beoordeeld en indien de kandidaat wordt aangenomen wordt contractinformatie ook in het VMS vastgelegd.

‘Integratie was noodzakelijk om efficiënt en compliant in te kunnen huren’

Optimalisatie van dit inhuurproces wordt periodiek besproken en in samenwerking met de consultants van Nétive worden configuratiewijzigingen doorgevoerd om er zo voor te zorgen dat de configuratie altijd past bij actuele wensen aan het proces. Of dit nou ter verbetering van vervulling van vacatures is, of het doel heeft in lijn te blijven met actuele wet- en regelgeving.

NS kent een applicatielandschap met een belangrijke rol voor SAP. Een situatie die niet ongewoon is bij grote organisaties. Nu zijn er veel gegevens in Nétive VMS aanwezig die van belang zijn voor SAP, en vice versa. Om gegevensuitwisseling te bevorderen maakt Nétive gebruik van de mogelijkheden die het onderliggende Salesforce platform haar biedt, in combinatie met het eigen API framework om integratie nog makkelijker te maken. In verschillende scenario’s maakt NS hier gebruik van. Of dat nu voor een koppeling met SAP HCM of SAP SRM is.

‘Nétive heeft haar rol met verve vervuld gedurende de integratieprojecten. Erg belangrijk gezien haar centrale rol in het inhuurproces.’

 • Klant

  NS

 • BRANCHE

  Semi-overheid

 • ORGANISATIE

  Inhuurdesk

 • AANTAL WERKNEMERS

  >10.000

 • PROCESSEN

  Aanvragen t/m contracteren