Mike van der Wal: Directeur Product Development

Mike van der Wal Netive VMS

Vanuit mijn rol als Directeur Product Development ben ik verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en verbeteren van ons product, op basis van alle klantwensen en ontwikkelingen in de markt. Dit doe ik samen met onze klanten, prospects, partners, het development team en uiteraard alle andere collega’s binnen Nétive.

Naast mijn verantwoordelijkheid voor Product Development, vervul ik binnen Nétive ook de rol van Chief Information Security Officer (CISO). Met veel plezier heb ik in 2017 gewerkt aan de implementatie van ISO27001 met een mooi certificaat als resultaat. Een bewijs dat productontwikkeling goed te combineren is met aandacht voor privacy en security. Een onderwerp dat we bij Nétive hoog in het vaandel hebben staan.

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van producten, processen en systemen. In verschillende rollen, bij onder andere PostNL en Yacht. Altijd op het raakvlak van Business en IT. Mijn kracht ligt in het bedenken en beoordelen van (markt)concepten en het vertalen daarvan naar maakbare oplossingen. Ingewikkelde dingen begrijpelijk, communiceerbaar en implementeerbaar maken.

In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport. Hardlopen, zaalvoetbal, fietsen en schaatsen, afhankelijk van het weer en het seizoen uiteraard. Ik lees graag over mijn vak, maar kan me ook heerlijk verliezen in een spannend boek. Verder ga ik graag naar het theater, naar de bioscoop en hou ik van lekker eten. Zelf koken, maar liever nog gezellig eten met vrienden in een goed restaurant.